Kurssimateriaali

Älä tee mitään kiipeilyyn liittyvää netistä lukemillasi neuvoilla. Täällä jakamani materiaali on kursseja täydentävää, eikä ole tarkoitettu oppimateriaaliksi sellaisenaan. Näillä ehdoilla saat toki käyttää materiaalia haluamallasi tavalla, tekijänoikeuksia ja yleistä tolkkua noudattaen tietysti. Jos haluat jakaa kaverille, linkkaatko kopioimisen sijasta, kiitos! Silloin kaupan päälle saa ohjeiden ylläpidon.

Tällä hetkellä materiaalia on eniten kalliokiipeilyn erikoistempuista, etenkin tee se itse -pelastamiseen liittyvistä. Konteksti on siis kalliokiipeily välineineen ja usein lisäksi poikkeustilanne. Kaikki tässä esiteltävät menetelmät ovat sinänsä vaarallisia, kuten kiipeily ylipäätään.

Jos harjoittelet pelastustaitoja, tee se matalalla kalliolla ja käytä aina erillistä varmistusta. Melko pienellä haitalla tämä onnistuu esimerkiksi niin, että pelastettava varmistaa koko ajan pelastajaa grigrillä yläköydessä. Näin molemmat saavat tolkullisen turvan ilman että jo valmiiksi ruuhkaisia valjaita sekavoitetaan entisestään.

Kalliokiipeily

Geokätköily ja muu seikkailu