Kuka ja mitä?

Olen Tuomas, innokas joka paikkaan kiipeäjä, kiipeilyohjaaja ja -kouluttaja. Minua näkee esimerkiksi Suomen Kiipeilyliiton köysitoiminnanohjaajakursseilla ja erilaisilla kalliokiipeilykursseilla. Koulutan puuhun pyrkiviä geokätköilijöitä (kivenalla.fi myy kurssit) ja järjestän köysilaskeutumisia, tyky-päiviä, puu- ja korikiipeilyä ja melkein mitä vain missä köyden avulla vältetään maapallon kanssa törmääminen.

Minua ajaa intohimo lajia kohtaan. Sadat ohjaus- ja koulutustunnit on kertynyt leipätyön ohessa, pakottamatta ja harrastuksena. Olisi kauheaa, jos jonain päivänä huomaisin pitäväni tätä työnä.

Pyrin siihen että tiedän mistä puhun. Luen, kyselen ja tutkin käytännössä esimerkiksi kiipeilijän omia pelastamiseen liittyviä taitoja. Mietteitäni olen kirjoittanut pöytälaatikkoon, joka sattuu olemaan julkinen, vaikka sen tarkoitus onkin toimia omana pohdinta- ja muistiinpanovälineenäni. Joskus into vie, ja silloin saatan porautua aivan järjettömän syvälle esimerkiksi taljojen teoriaan.

Siinä missä moni saa flow-elämyksiä itse kiipeilystä, itse huomaan uppoutuvani vielä syvemmälle kun vaikka roikun puusta ja kanssani roikkuu 80-kiloinen kivi, väsymätön ja vähäpuheinen, uupumatta pulaan joutuva pelastettava.

Toki kaiken kruunaa opitun jakaminen ja punnitseminen ihmisten kanssa.